12 września 2021r. odbyła się XVIII edycja Gali Myśliwskiej i VI Powiatowy Festiwal Tradycji i Kuchni Myśliwskiej.
Podczas spotkania myśliwi prezentowali bogatą kuchnię, opartą na dziczyźnie, zbiory trofeów oraz swoją rolę w dzisiejszym świecie.
Nieodłącznym elementem Powiatowego Festiwalu Tradycji i Kuchni Myśliwskiej, który rozgrywał się w czasie Gali, jest konkurs “Myśliwskie smaki” oraz konkurs na najlepszą myśliwską nalewkę
I miejsce w konkursie kulinarnym jury przyznało kołu “Cietrzew” z Lubaczowa za “Polędwiczkę z dzika w sosie kurkowym”. Kolejne lokaty zajęły: koło “Jeleń” z Oleszyc za “Polędwiczki z łani z warzywami w sosie prawdziwkowo rydzowym” oraz koło “Sokolik” z Horyńca-Zdroju za “Gulasz z sec jelenia”.
W konkursie nalewek zwyciężyło koło “Ryś” z Lubaczowa. Drugie miejsce zajęło koło “Sarenka” z Lubaczowa, a trzecie koło “Cietrzew” z Lubaczowa.